20 септември, 2005

Български софтуерен каталог 2005?

Преди малко ми връчиха изданието на IDG със сутрешната преса - PC WORLD - Софтуерен каталог 2005. Не мога да повярвам, че се издава такова нещо! Каталогът е 96 страници, с около 30 фирми, не е четен от коректор и е пълен с грешки, графичните знаци са в окаяно състояние, ОТКРАДНАЛИ СА оформлението от каталога WHO IS WHO on the Bulgarian Computer Market, а по-точно от раздел "Представяне на приложен софтуер"!!!
Единственото приятно за окото в този т.нар. каталог е представянето на Mag Studio, защото е с различно оформление, шрифт и графика.
Колеги от IDG, организирайте работата си и измислете друго оформление! Лесно е да се използва наготово.

5 коментара:

Иван каза...

как беше мисълта.. великите творци копират, гениалните крадат.

това в кръга на шегата.

taralezh каза...

Да ;)

Големите творци копират, а великите крадат. Или нещо подобно беше.
Нека да крадат, но да има резултат после! А то не изглежда никак добре...

Анонимен каза...

мдам, току що и аз разгледах какво се е получило... яко мизерно е, признавам:(

Анонимен каза...

Всъщност изданието е съвсем прилично и прилича повече на каталог от предишните години, когато приличаше повече на списание. Навигацията, доколкото може да се говори за такава е съвсем семпла и трябва доста да те е хванала параноята, че да видиш в нея копиране от където и да било. Селекцията не е особено богата, но пък всички важни местни разработчици са се включили, което носи полза от изданието, вероятно ще забелижи принцът, ако излезе малко по на светло.

taralezh каза...

Навигация? В книжното издание? На компактдиск изглеждаше много по-добре.

Не съм съгласна, че всички важни разработчици са вътре. Има около 40 силни фирми, специализиращи в разработване на софтуер.

Личи си, че е направено надве-натри. Несериозно е да не го чете коректор. Относно оформлението - погледни логото на Expert-M колко е огромно и на пиксели.
Не е параноя. Защо точно такова оформление или по-скоро такъв ред - име на продукта, описание, текст и каренце с данни най-накрая?