25 април, 2005

Несериозна

Несериозна съм, защото не съм писала от много време.
Вече избягвам да влизам от вкъщи в Интернет, а в работата ми отнема време да пиша в блоговете. Сега си позволих да си открадна 15 минутки:)

Ако някой още не е разбрал, на 15 април с мъки и притеснения успях да защитя дипломната си работа. Сега съм магистър по журналистика. Преди това бях бакалавър по информатика. Както писах и в българската блогосфера, не се чувствам сигурна и не мисля, че главата ми е пълна с много знания. Даже се чудя какво толкова съм научила за 5 години? Излиза, че ученето ми е било повече за разнообразие, а практиката в редакцията ме е научила на ценни неща.
По география и история съм доста зле. В ученическите години почти не съм отваряла учебниците и рядко съм слушала в часовете. Как пък нито един от учителите ми по тези два предмета не се падна готин? Мразех ги тези предмети. А сега усещам 'глад за знания'. Имам 'дупки', които трябва да попълня. Един мой приятел каза, че сега ми е времето да прочета някои енциклопедии. За обща култура. Да, така и ще направя. Първо да си дочета трите започнати книги и започвам.

Иначе си работя...и ходя по разни мероприятия. Личен живот нямам. Вече година и половина. Ако не са станали и две. Така ми е добре. А може и да залъгвам себе си. Като ми дойде до главата, ще му мисля.

Тази вечер ще отида да гледам "Мила от Марс". Надявам се да ми допадне ;)

5 коментара:

Анонимен каза...

айдеее...... още една умна девойка успя да ме изпревари и да стане магистър... вече взех да се комплексирам жестоко...
всъщност... ЧЕСТИТО :о))))))
и от мен и от мама :о)
мммм... ама вземи се стегни бе...
звучиш странно...
чак не мога да повярвам че си ти :о))))
имаш нужда и от личен живот и от всичко... така не се живее...
к`во от това че си магистър... :о))
пък и май не ти благодарих за картичката за 29.01...
е сега е времето... thanks ;o)))

и успех...

wink
Mrynski

Анонимен каза...

Е честито, аз се чудя дали ще си добутам моето ;)
Явно не е толкова трудно, но изисква да нямаш личен живот.

Unknown каза...

ми честито, аз съм на финалната права с магистратурата. пиша дипломна. времето ме притиска, а дупките в образованието ми ме спъват. дали ще стигна до края? пожелай ми късмет, оооооооо благодаря ^__^

taralezh каза...

Mrynski, благодаря! Аз съм си, но не съм се влюбвала от една година и повече...Харесвах си някакви типове, но все нещо им липсва. Или са симпатични и мълчаливи, или са приказливи, неприятни и досадни :'(

ecloga, ще се справиш! Само не се отказвай и не мрънкай :Р

mitkko, късмет и муза ти желая! На каква тема пишеш? Много съм се разочаровала от "организацията" в образованието, учи ми се, но нямам нерви да се боря още един път. Както казах...минавам на самообучение :)

Unknown каза...

привет. ами търся пробив в науката и по-точно в областта на приложната математика. Дано го постигна лятото инак не бих си простил, че пропускам още ежегодното безпредметно 10дневено търкаляне по плажа ( as usual ). Иначе образованието, което получих в БГ беше доволно, но с много дупки -- големи и начесто -- дали пък не е от елемента на самообучение? дерзай!