20 юли, 2009

Търси се...

Кафяво портмоне от плат с лична карта, лични документи и около 50 лв.

Хич не започва добре този понеделник...
Трамвай 22. Седях с раницата в скута и си четях книжка. Видях един възрастен дядо с бастун и му отстъпих... Дойде и моята спирка - Дондуков и Левски. Тръгнах да се разминавам с хората, за да сляза. Държах си ръката на раницата отпред през цялото време. Колко трябва да са ловки, хитри и бързи?! Как успя да си отвори с ципа една малка дупка, да си провре дебелата мръсна ръка вътре и да го изрови, без да разбера?!!

Заподозрян: мъж, на около 45-50, едър, тъмен. Беше зад гърба ми. Помолих го да мина, а той: "Ще ви направя място, не се притеснявайте!" Нещастник!
А уж винаги съм нащрек. Много, ама много ме е яд!!!

Ходих до районното и сега съм с невалидна лична карта... Не ми дадоха никаква бележка. Питах ги, нямало нужда... Чудя се да чакам ли някой добър човек да ми върне картата (както преди години), или да отида да ми издадат нова?

За професия "джебчия" в ТЕМА.

7 коментара:

piece-of-plastic каза...

Хех, задължително трябва да ти дадат бележка от районното, защото иначе като си правиш нова ще те глобят, като все едно си я загубила.(Може пък в системата да са я обявили вече за невалидна). Аз тъкмо сутринта ходих да давам такава бележка, за да си вадя нов международен паспорт, при мен пък влязоха вкъщи и го откраднаха :(

taralezh каза...

Ама че работа!!! Нищо сигурно няма вече! Щом крадат от банкомати и банкови сметки... А това да ти влязат в къщата е още по-ужасно!

Картата ми е обявена за невалидна. Казаха да подам заявление в моето районно, откъдето щели да ми дадат бележка, с която да се разхождам, докато издадат новата... Ако случайно се появи отнякъде (дано все още има добри хора), ще се обадя да спрат процедурата...

Глобата би трябвало да е само за изгубени лични документи. Ще е нечестно, ако и от МВР ме "ограбят" с около 200 лв.!

Да ми е за урок! И да си държа личната карта и парите на различни места. Следващата ми раница трябва да има няколко тайни джобчета...

Aquawoman каза...

Не се ядосвай! Няма кой да ти я върне, затова не чакай и си направи документи. И аз изпатих така преди три години, глобата беше тогава 20 лв. за изгубени документи, дано да няма увеличение.

piece-of-plastic каза...

Да, не се ядосвай :) Днес се оказа, че в бележката, която са ми дали пише, че е изгубен и трябваше да ме глобяват. Обаче ме пратиха при началника, който се оказа много мил човек. Изслуша ме и се разминах без никаква глоба.

Жалко само за разправиите, иначе не го мисли - важното е да си жива и здрава! :)

taralezh каза...

Aquawoman, иска ми се да вярвам, че все още има добри хора!
Ще отида тия дни да подам заявление за нова... Трябва и да се снимам, че като гледам старите негативи - хич не си приличам.

парче пластмаса, това, което написа, ме притесни. Глобата вече е между 100 и 500 лв. Добре, че си отишла при началника!

Прави сте, че документи се вадят, а пари се печелят. Ядът започва да ми минава... Благодаря за виртуалното рамо!

monnio каза...

Преди време четох подобна история, от чужденка. Тя разказа, че слязла от травай и пазарската и торба била празна, няма пиле, няма сирене ... найлонов плик и то докато слезе от бутаницата в трамвая. Сподели че казала - да ви е сладко.
Не знам какво да ти река.

morrt каза...

Глобата е задължителна, измъкване от нея няма. Но е по-малка ако подадеш жалба в полицията и ти издадат бележка. Настоявай, ако не искат, че ги мързи да пускат преписки и затова се ослушват.
Наскоро патих същото и затова знам.