16 юли, 2007

Не ме е страх!

Бяхме на палатки в Тринога за два дни и какво заварвам тук по новинарски сайтове и блогове? Привикват Michel в полицията, защото бил копирал и цитирал http://savestrandja.ludost.net?!! Започват строежи в Рила? Какво става в таз' държава?!!

Ние ли сме приоритет на полицията? Май много работа им създадохме покрай протестите и искат да ни го върнат тъпкано! Или нечия далавера се провали? Пфу, язък за куфарчето или камиончето с пари! Случайно и от яд се получи рима...

Губят си времето да четат блоговете. Губят си времето да разпитват най-съвестните хора в Мрежата. Губят си времето, докато се случват хиляди други по-страшни престъпления. Не знаех, че да си водиш личен дневник в Интернет е престъпление! Чувствам се като по комунистическо време, когато ровеха у нас и проверяваха писмата на майка ми (заради тях е била на Развигор), библиите на баба ми и т.н. Чувствам се като в документален филм!

До ГДБОП:
Нямам телевизор и следя новините само по Интернет. Имам право да се информирам и да информирам другите за това, което се е случило и предстои да се случи. Не съм престъпник.
Свободна съм да цитирам блогърите и публичните страници в Интернет.
Не се страхувам. Не съм анонимна - Емануела Янева, 25 г. Не си губете времето с мен. Не си губете времето с нас. Протестът не е организиран от един човек, както се заблуждавате. Инициатори сме всички. Всички ние, които обичаме природата и искаме да бъде съхранена.
Да, вие си вършите работата. Няма лошо, но има приоритети във всяка дейност. И не би трябвало да сме първи в списъка ви.


И на какво попаднах преди малко (20:00 ч.)?!! СКИНАРИ СА ПРЕБИЛИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ!

Реве ми се вече. Излъгах, когато казах, че не ме е страх. Не ме е страх да пиша и да изказвам мнение.
Но ме е страх да живея тук. Страх ме е за приятелите ми. Ще ме е страх и за детето ми някой ден.
Искам да остана тук, искам да има свестни, съвестни и отговорни хора около мен, искам да има природа, която да ме откъсва от мръсотията. Не искам да чета такива новини.
Страх ме е да отворя другите новинарски сайтове. Страх ме е, че ПАК нещо лошо ще се е случило.
Нормално ли е да живеем в страх?
Как да бъда оптимист? Как да видя и да се зарадвам на малките неща, когато такива големи случаи се погубват и забравят? Знам, че нищо не мога да променя сама. Но се надявам да го направим заедно.

---

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ:

Програма Достъп до Информация изяви становището си за случилото се с Мишел.

Първанов бил секретен сътрудник на ДС.

И не забравяйте, че тази вечер в 19:30 ч. от НДК тръгва шествието под наслов НЯМА ДА МЪЛЧИМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!

3 коментара:

Unknown каза...

Ежке, прекалено голямо значение отделяш на целия този протест. Ако толкова искаха да вземат Странджа, няма протестиращи, които да ги спрат. Просто така са решили хората. Прекалено голямо вълнение за едното нищо според мен...То бива гражданско общество ама малко понякога тези протести наистина заприличват на неподчинение, особено след като следват ден след ден за едно или друго нещо. На народа явно му харесва да протестира..

taralezh каза...

Не си прав. Каквото можем да направим, за
да не посягат на природата, ще го правим!

Не можеш да го разбереш. Разбират само тези, които обичат планината. Другите гледат отстрани и си мислят, че се забавляваме.

Стига с тоя бетон! Какви туристи ще ходят там? Повечето чужденци идват по планини и море, защото е диво, красиво и евтино. Не искат лукс. Това е бизнес, пране на пари.

Анонимен каза...

Ще го променим. С акъл. При това разполагаме с още един ресурс - най-ценният - време. Аз съм оптимист. И не ме е страх!