20 октомври, 2006

Концерт на Bu-Shi-Do в София

Снощи се обади една приятелка, че има билети за спектакъла на Бушидо в Операта. Много се зарадвах на поканата!

Повече от два часа свириха и подскачаха японците Хироши, Аджо и Мичиаки (имаше и още трима младички и по-нови в групата). В някои моменти настръхвах цялата. От ударите на тайко барабаните се получаваше такъв резонанс, че трептеше цялата зала! Бушидо са уникално добри музиканти, а ритмите им са хипнотизиращи!

По време на спектакъла имаше и демонстрация на калиграфа Шизуо Ишизука, който нарисува няколко платна и ги издигна над сцената.
В първата част музикантите бяха облечени в традиционни кимона, а във втората - в модерни дрехи.

Три пъти се връщаха на бис, публиката крещеше "Бу-Ши-До" и не искаше да си тръгва. Накрая изненадаха и развеселиха всички, когато Мичиаки изсвири част от Smoke on the Water на цугару шамисен. Това е триструнна китара, която малко прилича на гъдулка, но не се свири с лък, а с плектър или плектрон (не знам как е по-правилно). Имаше и импровизация, в която свириха на учи-ва дайко (наподобява японското ветрило). За финал изпълниха We Will Rock You - ръкопляскахме и пяхме с тях. После се върнаха още веднъж, за да ни помахат за довиждане. Все пак е уморително да подскачаш, танцуваш и свириш толкова време.

Публиката остана много доволна, а музикантите казаха, че ще се върнат пак в България, защото сме заредили и тях с енергия.
Нямам търпение да дойдат отново! И който не е бил снощи, да не пропуска следващия им концерт!

6 коментара:

taralezh каза...

Забравих да кажа как искахме да си купим компактдиск по време на антракта, но се бяха свършили!

AquilaX каза...

По непотвърдена информация (не мога да си намеря източника), следващият концерт ще е във Варна.

monnio каза...

Аааа, да кажеш и на моа другия път да си купя билетче:)
monnio

Анонимен каза...

Дааааа Бушидо отново бяха в България и този път подлудиха Казанлък!!! Спектакъла беше невероятен. Дано други години да идват отново и да имам шанс да ги видя.

i_h_n_f_t_w_b каза...

tiq pi4ove bqha i v Kazanlyk i me razbiha otsqkas :)))

taralezh каза...

Ей, браво, че сте отишли ;)
Да, дано дойдат пак!