22 юни, 2006

СледДепешНо*

Снощи присъствах на най-голямото събитие в София - Depeche Mode на живо!
Стигнахме с рейс 85 в Надежда към 18 и нещо. Вървяхме към стадиона развълнувани. От двете страни на улицата имаше дъъъъълги редици хора. Още не можех да повярвам, че след толкова години Депеш са в София и ще ги чуя на живо.

Влизането стана много бързо - за около десетина минутки. Браво на организаторите, персонала и охраната! Още по пътя към терена срещнах една позната, с която съм била на лагер през 94 г.!

После Калин се нареди за биричка, а аз го чаках на пътеката почти половин час. Обадиха ми се ik0, най-големият почитател на Нова Генерация и Бубето, бивша съученичка и най-голямата и дългогодишна фенка на Депеш Мод, която познавам! Казахме си уж на шега: "Е, може и да се видим после." Но в тази тълпа беше трудно да забележиш който и да било. И както си стоя на пътеката, най-тържествено се задават Бубето и приятелят й :) Поздравихме се, побъбрихме, после те отидоха най-отпред на терена, където им бяха местата.

Влизаме!!! Леле, стадионът и сцената бяха ОГРОМНИ!!! Тези концерти в зала 1 на НДК, на които съм присъствала, нищо не са... Нямах връзка с мобилните или нищо не чувах, затова се разбрахме с по 2 sms-а с ik0 да се чакаме на чадърите на Coca-Cola, където имаше по-малко хора. И се намерихме :)
Седнахме на тревата (предвидливо бях взела една тънка постелчица, с която си ходя на планина). Калин се нареди на една ужасно дълга опашка за бира (и чака, чака, чака... на нищо му станаха краката).

Видях още една позната и още една, и още една; двама братя, които не съм засичала от 3-4 години; бившата ми хореографка, с която не сме се виждали повече от 7 години! Добре, че бяхме на терена. Горе по седалките едва ли щях да срещна толкова хора! Имаше много бременни жени, които геройски издържаха!

Отидох да посетя Калин на опашката, която от 1 час НЕ мърдаше! Това беше едно от нещата, които не бяха добре обмислени. На стадиона имаше само два поста с бира. Чак в 8 и нещо бяхме с чаши в ръце и усмивка на лице.
Нова Генерация изпяха любимите ми "Само двама", "Арлина", две нови песни и други, които не бях слушала. Половин час на сцената, но звучаха добре. Тук трябва да спомена как ik0 си купи тениска "Нова Генерация" и когато я отвори, видяхме, че на гърба има надпис: ePay.bg Rocks. Малко спам от спонсорите :Р

След изпълнението на НГ настъпи голяяяяямото чакане. Докато Депеш подготвяха сцената, Dj Фейс пускаше някакъв циклещ хаус, който изобщо не ми беше по вкуса и малко се изнервих.
Въпреки забраната за фотоапарати, имаше хора в публиката, които си щракаха. Имаше и такива, които си пафнаха по 1-2 джойнта. Българска му работа.

Към 9.15 излязоха Дейв, Мартин, Анди и още двама, които помагаха със синтезатор и барабани. Не мога да опиша с думи виковете на 35 000 души! В началото не виждах сцената, но имаше десет видеостени, от които се виждаше перфектно. Калин ме качи на раменете за малко :) Ефектите бяха неописуеми! Пяхме, викахме, танцувахме, пихме бира, крещяхме... на Personal Jesus и Enjoy the Silence публиката пощуря и пя през цялото време. Песента свърши, а Дейв каза: Good Bye, а аз си мисля: "Какъв Good Bye, бе? Ще пеят още, ще видите!" Е, не съвсем. САМО три песнички на бис: Shake The Disease, Photographic, Never Let Me Down Again. Отново GOOD BYE. Публиката не иска да си тръгва и крещи, но никой не й обръща внимание. Техническият персонал започва да разваля сцената. Придвижваме се към изходите, аз недоволствам и не мога да повярвам, че не са се раздали! А толкова ги чакахме! Походихме пеша до надлеза и си хванахме такси учудващо бързо.

Сега следва малко мрън-мрън:
Вярно е, че не могат да изпеят всичко, но защо не пеят каквото феновете им обичат, а песни, на които те си се кефят. Да не говорим, че публиката беше много странна, имаше хора, които едва ли бяха чували повече от 3 песни и просто си стояха като на митинг. Дошли, за да гледат сеир. Не знам кога ходихме до тоалетна, но съм изпуснала Precious, за което много ме е яд! НЕ изпяха It's no good, Freelove, Dream on, A question of lust, които са ми много любими. Очаквах, че ще ни изпратят да си ходим с песента Goodnight lovers, която си е точно за край, а и е като послание за публиката.

Сега хубавото заключение:
Не ми стигна изобщо! Беше много хубав концерт - най-големият, на който съм била! Щастлива съм, че бях част от събитието и видях хора, които не съм виждала с години!!!

Още:
Статията в Avtora.com.
Снимки от NetInfo


Калине, благодаря ти, че ме заведе :-*


---------------------------------------------------------------
* Винаги има едно "но"

4 коментара:

taralezh каза...

Още мнения от Dnes.bg:
http://www.dnes.bg/article.php?id=24515

Да, съгласна съм за солото на барабаниста! Цялата настръхнах!

Essme каза...

Здрасти, здрасти, здрасти!
Хайде стига с мрън мрън :) Честно да ти кажа, аз съм много доволна от сета им. Още дни преди концерта, разгледах в страницата им всички сетове досега, не ни спестиха нищо! Много съм доволна :)
Абе, беше яко! Неее, беше ЯЯЯЯЯЯКо... нееееееееее неееееее беше Якккккккоооооооооооооу!
:)
П.П. Депеш пяха за истинските фенове, които знаят всичките песни :)))
Хайде, таралежче, без мрън :)

taralezh каза...

Бях се настроила за други песни. А и от новия албум ми харесват само 3-4, не знам дали това се дължи на факта, че Дейв е писал текстовете.

Както и да е, яко беше :)

Анонимен каза...

гу, аз ти благодаря, че бяхме заедно
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*